دکتر فرزاد پاکدل / جراحی چشم / جراحی مجاری اشکی؛ باز کردن انسداد مجرای اشک

جراحی مجاری اشکی؛ باز کردن انسداد مجرای اشک

جراحی مجاری اشکی چگونه انجام می شود؟

جراحی مجاری اشکی چگونه انجام می شود؟ عمل مجرای اشکی یکی از روش های درمانی برای کسانی است که مجرای اشک آنها دچار انسداد شده است. این مشکل به دلایل مادرزادی و یا یک آسیب چشمی بوجود می آید. در پی آن نیز چشم دچار عفونت می شود، بدون اینکه شما بدانید دلیل آن چیست. این مشکل در کودکان شایع است اما این دلیل نمی شوند که بزرگسالان به آن مبتلا نشوند. برای رفع این مشکل پزشک توصیه می کند که بیمار عمل جراحی مجرای اشکی را انجام دهد.

عمل جراحی مجاری اشکی چیست و توسط چه کسی انجام می شود؟

جراحی مجاری اشکی چگونه انجام می شود؟

افرادی که دچار مشکل انسداد مجرای اشکی هستند، باید با مراجعه به متخصص جهت درمان این مشکل اقدام نمایند. یکی از روش های رایج درمان این وضعیت، انجام عمل جراحی است که با چند تکنیک انجام می شود. این جراحی به دو شکل قابل اجراست:

جراحی آندوسکوپی خارجی

یکی از روش های عمل مجرای اشکی به روش اکسترنال و قسمت های خارجی چشم است. در این روش پزشک از طریق ایجاد یک برش روی پزشک، اقدام به برطرف کردن انسداد مجرای اشکی می کند.

جراحی آندوسکوپی داخلی

این روش عمل مجرای اشکی بر خلاف روش قبلی بدون هیچ برشی و از طریق بینی انجام می شود. می توان این روش را به عنوان بهترین روش درمان انسداد مجاری اشکی معرفی کرد. در این روش جراح با استفاده از برخی ابزارها، یک مسیر جدید برای عبور مجاری اشکی ایجاد می کند. جالب است بدانید که این عمل توسط دو متخصص و جراح چشم و متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود. در واقع آنها یک سوراخ جدید از کیسه اشکی به حفره بینی ایجاد می کنند و مجرای اشکی را دور می زنند.

متخصص گوش و حلق و بینی با استفاده از آندوسکوپی از مجرای بینی می گذرد و سوراخی در استخوان ایجاد می کند. در ادامه آن جراح پلاستیک چشم، یک لوله کوچک در این مسیر قرار می دهد تا مسیر جدیدی برای مجاری اشکی ایجاد کرده باشد.

مراحل جراحی مجاری اشکی

  • ابتدا بیمار تحت نظر متخصص بیهوشی، بیهوش می شود.
  • جراح برای شروع یک لامپ فایبر اپتیک که بسیار ظریف است را وارد مجرای اشکی چشم بیمار می کند.
  • پس از وارد کردن لاپپ فایبر اپتیک، نوبت به وارد کردن ابزار آندوسکوپی به سوراخ بینی است.
  • نور لامپ به جراح دید بهتری می دهد و به او در ایجاد برش کمک می کند. در واقع با ایجاد برش جدید یک مسیر جدید برای عبور اشک ایجاد می شود.

عمل مجرای اشکی توسط کدام پزشک انجام می شود؟

این جراحی می بایست توسط متخصص و جراح پلاستیک چشم و صورت و متخصص گوش، حلق و بینی انجام شود. هر دو مرحله به مرحله و درکنار هم این جراحی را انجام می دهند. در واقع ناحیه بینی و توسط متخصص گوش و حلق و بینی و ناحیه مجاری اشکی توسط بهترین متخصص چشم در تهران انجام می شود.

جراحی لوله گذاری مجرای اشکی چقدر طول می کشد؟

زمان مورد نیاز برای انجام جراحی مجرای اشکی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله علت مشکل، شدت آن، و تکنیک های جراحی استفاده شده. همچنین، تجربه و تخصص جراح و وضعیت عمومی بیمار نیز می‌تواند تأثیرگذار باشد. به طور کلی، جراحی مجرای اشکی ممکن است در مدت زمان حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه انجام شود.

نکاتی که قبل از جراحی مجاری اشکی باید بدانید

بهتر است پیش از جراحی مجرای اشکی به حمام بروید. چرا که تا ۴۸ ساعت پس از جراحی نمی توانید استحمام کنید.

برای انجام عمل باید ناشتا باشید. شما ۸ ساعت قبل از عمل نباید چیزی بخورید.

مصرف هرگونه دارو را با پزشک خود درمیان بگذارید. به ویژه اگر مشکل فشار خون، دیابت و یا ناراحتی قلبی دارید.

نحوه انجام جراحی مجاری اشکی

نکاتی که بعد از جراحی مجاری اشکی باید بدانید

می بایست از قطره چشم و اسپری ضداحتقان برای جلوگیری از هر گونه التهاب و عفونت استفاده کنید.

سعی کنید تا یک هفته سر خود را به سمت پایین و جلو خم نکنید.

مواد غذایی یا نوشیدنی که میل می کنید نباید داغ باشند.

استفاده از کمپرس یخ تا ۲۴ساعت پس از عمل برای جلوگیری از خونریزی را در نظر داشته باشید.

در برنامه غذایی خود غذاهایی را بگنجانید که آهن دارند.

به هیچ عنوان اجسام سنگین بلند نکنید و فعالیت های ورزشی سنگین نداشته باشید.

مصرف آنتی بیوتیک ها را زیر نظر پزشک دنبال کنید.

مکان هایی که گرد و غبار بسیار زیادی دارند برای این بیماران مناسب نیستند. سعی کنید تا یک هفته از رفتن به چنین محیط هایی خودداری کنید.

اگر با خونریزی شدید بینی مواجه شدید، فوراً به اورژانس مراجعه کنید.

سوالات متداول در رابطه با جراحی مجاری اشکی

اشتراک گذاری مطلب:

دکترفرزاد پاکدل

زمینه کاری و تجربیات و زمینه تحقیقات: دکتر فرزاد پاکدل از سال 1389 بعنوان جراح پلاستیک و زیبایی وترمیمی چشم و قسمت فوقانی صورت و اربیت(حدقه) در دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین در بخش خصوصی و از سال 1391 در دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان چشم پزشکی فارابی اشتغال داشته اند و پیش از آن از سال 1381 در بخش دانشگاهی و خصوصی به چشم پزشکی اشتغال داشته اند.

4 Responses
    1. سلام با توجه به اینکه عوامل زیادی در این مسئله موثرند، بهتری است با مطب تماس بگیرید.

  1. من عمل کردم اما بیشتر روز دماغم بسته میشه رفتم دکتور گفت دماغت گوشت اضافه داره اما قبل عمل بسته نمیشد مشکل عمل که نست جناب؟

    1. با توجه به اینکه قبل از عمل این مشکل را نداشتید، احتمال دارد که جراحی باعث تغییراتی در ساختار داخلی بینی شده باشد. توصیه می‌کنم با جراح خود مشورت کنید تا علت دقیق را بررسی کرده و در صورت نیاز، اقدامات لازم را انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *