دکتر فرزاد پاکدل / تزریقات زیبایی / عوارض بوتاکس چیست ؟

عوارض بوتاکس چیست ؟

آنچه می خوانید...

با بالا رفتن سن و نمایان شدن چین و چروک بر روی پوست، تمایل افراد برای جوانسازی بیشتر می شود. یکی از پرطرفدارترین روش ها برای جوانسازی پوست، تزریق بوتاکس است. طربق آمار جهانی این روش یکی از پرطرفدارترین روش ها برای جوانسازی است. در این مقاله میخواهیم در رابطه با تزریق بوتاکس و عوارض بوتاکس توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم.

بوتاکس یک روش کم تهاجم

همانطور که در ابتدا گفتیم، بوتاکس یک روش جوانسازی پوست است که کم تهاجم و موثر است. سالهاست از بوتاکس و سم  بوتولونیوم  جهت درمان اختلالات مختلف استفاده می شود که کاربرد زیبایی نیز به ان افزوده شده است. مطالعات زیادی روی کاربردهای زیبایی و غیر زیبایی این دارو انجام و اطلاعات زیادی در مورد نحوه کاربرد، مزایا و عوارض آن بدست داده است. بوتاکس عموما یک روش موثر و کم عارضه است اما باز هم تمام روش های درمانی با عوارضی روبرو هستند. در ادامه به عوارض بوتاکس می پردازیم.

عوارض بوتاکس

عوارض بوتاکس را باید به چند دسته تقسیم کرد مانند : عوارض کلی بوتاکس، عوارض تزریق بوتاکس بین ابرو ها و پیشانی، عوارض بوتاکس گردن، عوارض بوتاکس در محل تزریق که در ادامه توضیحاتی را قرار داده ایم.

بیشتر بخوانید : مراقبت های قبل و بعد از بوتاکس

عوارض کلی بوتاکس

برخی عوارض بوتاکس عمومی هستند و در هر قسمتی که بوتاکس انجام شود ممکن است مشاهده شود شامل:

قرمزی و تورم

بدن به هر روش درمانی ممکن است واکنش قرمزی و تورم را نشان دهد. عموما اینگونه عوارض خفیف و بی اهمیت هستند و پس از مدتی از بین می روند. درصد تورم و قرمزی به وضعیت بیمار، مصرف دارو از جمله آسپیرین و داروهای ضد انعقاد، محل، تکنیک تزریق و میزان بوتاکس بستگی دارد. عامل دیگری که در این موضوع موثر است، میزان ضخامت سوزن می باشد.

پس در بوتاکس برای پیشگیری از قرمزی بیشتر، بهتر است از سوزن مناسب باکیفیت بالا استفاده شود و تزریق آهسته‌ و با مقادیر کم بوتاکس و همچنین استفاده از کمپرس سرد پس از اتمام انجام شود.

سردرد و تهوع

سردرد و حالت تهوع یکی از عوارض شایعی است که پس از بوتاکس تجربه می شود. میزان سردرد و تهوع بسیار خفیف است و عموما افرادی که اولین بار اقدام به بوتاکس می کنند تجربه می شود. عموما این عارضه تا چند ساعت برطرف می شود اما حداکثر 3 روز طول می کشد.

درد

در نیز عموما پس از هر درمانی ممکن است تجربه شود. درد در هین بوتاکس به استانه تحمل هر فرد بستگی دارد. در بیشتر مواقع مراجهین با درد در هنگام بوتاکس به راحتی کنار می آیند و میزان درد برای انها قابل تحمل است. اگر استانه تحمل در شما کم است اطلاع دهید. میتوان از تکنیکهای مختلفی برای کاهش درد استفاده کرد.

کبودی

کبودی پس از بوتاکس عموما زمانی رخ می دهد که  پزشک مهارت کافی نداشته باشد. زیرا کبودی به علت سوراخ شدن عروق خونی در محل تزریق رخ می دهد و تزریق بوتاکس توسط پزشک غیرمتخصص انجام شود. همچنین به وضعیت بیمار، مصرف دارو از جمله آسپیرین و داروهای ضد انعقاد

عفونت

عفونت بعد از بوتاکس عموما یک اتفاق بسیار نادر است.  محلول‌ آماده شده بوتاکس حاوی مایع استریل حلال هستند و در دمای ۴ درجه‌ی سانتی‌گراد نگهداری می‌شوند. حتی ۳۰ روز بعد از باز کردن محلول بوتاکس، هیچ نشانه‌ای از رشد باکتری‌ها یافت نمی‌شود. با تمام این تفاسیر باز هم قبل از اقدام به تزریق، پوست شما به خوبی استریل می شود تا خطر عفونت کاهش یابد.

عوارض تزریق بوتاکس بین ابروها و پیشانی

هیچ کدام از عوارضی که بیان میکنیم خطرناک یا تهدید کننده‌ی سلامت شما نیستند.

افتادگی پلک

این عارضه در گذشته شایع بود و اکنون خیلی کم دیده می شود. عموما افرادی که در مراکز درمانی غیرمعتبر انجام می دهند با این عارضه روبرو هستند. این عارضه به علت تزریق نادرست رخ می دهد

افتادگی ابرو

این عارضه نیز به مهارت پزشک بستگی دارد. اگر محل تزریق بوتاکس در پیشانی بیش از اندازه پایین باشد، می‌تواند باعث افتادگی ابروها و پلک‌ها شود. در این حالت روی پیشانی و پلک‌های فوقانی احساس سنگینی می‌کنید که با آرایش کردن بدتر می‌شود. این عارضه تاثیری در بینایی شما نخواهد داشت و نهایتا تا یکم ماه از بین می رود. اگر پزشک شما متخصص باشد،  احتمال افتادگی ابرو و پلک بسیار کمتر است.

چهره بی‌احساس

اگر دز مصرفی بوتاکس بالا باشد این عارضه رخ می دهد.  عضله‌ی پیشانی به داروی بوتاکس حساسیت زیادی دارد  از همین رو در پیشانی دز کمی از بوتاکس استفاده می شود و بعد از یکماه نتایج بررسی می شود. اگر خطوطی باقی مانده بود مجدد تزریق انجام می شود که عموما نیاز نیست.

عوارض بوتاکس در تزریقات گردن

از عوارض نادر و گذرا که ممکن است بعد از بوتاکس گردن تجربه شود ایجاد اختلال در بلع و کاهش ترشح بزاق دهان است. در صورتی که بوتاکس به عضلات عمقی گردن برسد، ممکن است موجب دشواری در حرکت دادن گردن به چپ و راست شود.

اشتراک گذاری مطلب:

دکترفرزاد پاکدل

زمینه کاری و تجربیات و زمینه تحقیقات: دکتر فرزاد پاکدل از سال 1389 بعنوان جراح پلاستیک و زیبایی وترمیمی چشم و قسمت فوقانی صورت و اربیت(حدقه) در دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین در بخش خصوصی و از سال 1391 در دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان چشم پزشکی فارابی اشتغال داشته اند و پیش از آن از سال 1381 در بخش دانشگاهی و خصوصی به چشم پزشکی اشتغال داشته اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *