دکتر فرزاد پاکدل / بیماری های چشمی / جراحی پیوند قرنیه چیست و چگونه انجام می شود؟

جراحی پیوند قرنیه چیست و چگونه انجام می شود؟

عمل پیوند قرنیه چشم چگونه انجام می شود؟

جراحی پیوند قرنیه چیست و چگونه انجام می شود؟ این سوال زمانی ذهن شما را درگیر می کند که یکی از اطرافیانتان در شرف انجام این جراحی است. افرادی که قرنیه چشم آنها بر اثر عوامل مختلفی آسیب می بیند، می بایست این عمل را فوراً انجام دهند تا بتوانند بینایی خود را حفظ کنند. بیمارانی که این عمل را انجام می دهند، ممکن است تا مدتی بینایی خود را از دست بدهند که البته این موضوع کاملاً موقتی است. در این مطلب قصد داریم به کمک بهترین متخصص چشم در تهران دکتر فرزاد پاکدل، اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنیم.

عمل پیوند قرنیه چشم

جراحی پیوند قرنیه چشم

آشنایی با قرنیه چشم

قرنیه لایه نازک و بسیار شفاف از چشم است که در قسمت جلویی چشم قرار دارد. این لایه به صورت یک محافظ عمل می کند و قسمت هایی مانند عنبیه و مردمک چشم را پوشش می دهد. شما هیچ رگی در این قسمت نمی بینید و قطر آن چیزی حدود ۱۱ الd 12 میلیمتر می باشد. نقش قرنیه در چشم، متمرکز کردن نور بر روی پرده شبکیه می باشد. علاوه بر اینکه این پرده شفاف روی عنبیه، از قسمت های داخلی چشم محافظت می کند. شاید بپرسید وظیفه قرنیه چیست؟ این لایه محافظ از شدت نوری که به چشم شما تابیده می شود، می کاهد.

اجزای چشم برای پیوند قرنیه

جراحی پیوند قرنیه چیست؟

جراحی پیوند قرنیه عملی است که در آن قرنیه آسیب دیده برداشته و قرنیه جدید جایگزین می شود. بیمار ممکن است تا مدتی بینایی خود را از دست بدهد و این موضوع موقتی است. برخی بیماران ممکن است دید تار و ناپایداری را تجربه کنند. برخی دیگر نیز ممکن است بعد از بهبودی بینایی خود را مجدداً برای مدتی از دست بدهند. این شرایط ناپایدار است و بیمار می بایست برای بهبودی کامل زیر نظر متخصص و یا چشم پزشک باشد.

روش های انجام پیوند قرنیه

پیوند بخشی از قرنیه

در این روش پیوند قرنیه بخشی از قرنیه برداشته می شود. در واقع بخشی از ضخامت قرنیه برداشته می شود.

پیوند ضخیم

در این روش جراحی، لایه ضخیمی از قرنیه برش می خورد. جراح چشم از ابزاری برای برش دایره ای شکل قرنیه استفاده می کند. قرنیه به اندازه یک دکمه برش می خورد و تنها یک لایه نازک از آن باقی می ماند.

پیوند اندوتلیال

در این عمل روش بافت های پشت چشم که آسیب دیده اند برداشته می شوند. این عمل به دو روش انجام می شود که در روش اول تا یک سوم قرنیه با قرنیه جدید جایگرین می شود. برای جراحی نوع دوم اندوتلیال، تنها بافت نازکی از قرنیه برداشته می شود.

چه مشکلاتی منجر به عمل پیوند قرنیه می شوند؟

قوز قرنیه

تورم یا کدورت قرنیه

تورم ناشی از آب مروارید

سوختگی چشم بر اثر مواد شیمیایی

کدر شدن دید بر اثر تبخال یا عفونت چشم

پیوند قرنیه چگونه انجام می شود؟

برای انجام عمل پیوند قرنیه لازم است ابتدا توسط متخصص چشم معاینه شوید و اقدامات لازم برای عمل انجام شود. روز قبل از عمل لازم است بستری شوید. همچنین رزرو قرنیه برای فرد توسط بانک چشم هماهنگ می شود تا قرنیه مناسب در هنگام عمل موجود باشد. افرادی که شرایط لازم برای پیوند قرنیه چشم طبیعی را ندارند، می بایست با استفاده از قرنیه مصنوعی عمل پیوند را انجام دهند.

مراحل انجام عمل پیوند قرنیه چشم

جراح در این عمل از یک دستگاه میکروسکوپی استفاده می کند تا تواند عمل را با دقت انجام دهد. دستگاه قرنیه را به صورت مدور برش میزند. جراح این لایه را برمیدارد و قرنیه سالم را جایگزین آن می کند. سپس دو غشا را به هم بخیه میزند. بد نیست بدانید که این عمل را می توان با عمل هایی مانند جراحی آب مروارید و آب سیاه انجام داد. بیمار می بایست به مدت ۴۸ ساعت بستری و زیر نظر باشد. پس از مرخص شدن هم جلسات معاینه خود را پیگیری کند تا به بهبودی کامل برسد.

سوالات متداول

کلام پایانی

پیوند قرنیه یکی از عمل های بسیار حساس است که بسیاری افراد در اثر از دست رفتن قرنیه خود نیاز به انجام آن دارند. این جراحی توسط چشم پزشک انجام می شود. به این ترتیب شما می بایست برای انجام این جراحی بهترین دکتر پیوند قرنیه در ایران را پیدا کنید. توصیه ما به شما مراجعه به دکتر فرزاد پاکدل است. وی با بیش از یک دهه فعالیت در زمینه درمان بیماری های چشمی و جراحی پلاستیک یکی از بهترین جراحان پلاستیک چشم و صورت در تهران است.

اشتراک گذاری مطلب:

دکترفرزاد پاکدل

زمینه کاری و تجربیات و زمینه تحقیقات: دکتر فرزاد پاکدل از سال 1389 بعنوان جراح پلاستیک و زیبایی وترمیمی چشم و قسمت فوقانی صورت و اربیت(حدقه) در دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین در بخش خصوصی و از سال 1391 در دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان چشم پزشکی فارابی اشتغال داشته اند و پیش از آن از سال 1381 در بخش دانشگاهی و خصوصی به چشم پزشکی اشتغال داشته اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *