تومور چشم و هر آنچه که باید بدانید را در این مطلب برای شما بیان خواهیم کرد. تومورها می توانند در پشت چشم ایجاد شوند و چشم را به جلو فشار دهند. این موضوع باعث بیرون زدگی چشم می شود. معمول ترین علل پروپتوز، تیروئید و تومورهای لنفاوی است. تومورهای عروقی و تومورهای غدد اشکی از جمله تومورهای چشمی هستند که ممکن است با آنها روبرو شوید. در این مطلب هر آنچه که به شما در شناخت انواع تومورهای چشمی کمک می کنیم را به کمک تجربیات دکتر فرزاد پاکدل برای شما بیان خواهیم کرد. دکتر فرزاد پاکدل بهترین متخصص چشم در تهران است که انواع بیماری های چشمی را درمان می کند.
تومور چشم چیست؟
تومور چشم از سلول هایی ساخته می شود که به آنها رنگ می دهد. به این سلول های رنگدانه می گویند. این نوع تومور در سه قسمت اصلی چشم بوجود می آید. عنبیه، جسم مژگانی و مشیمیه این قسمت ها هستند. این قسمت ها قسمت های بسیار مهمی هستند که در صورت درگیری می توانند به بینایی آسیب بزنند.
علائم تومور چشم
داشتن مشکل در دید
از دست دادن بخشی از میدان دید
دیدن جرقه های نور
دیدن نقاط، خطوط خمیده، یا اجسام شناور
داشتن لکه تیره روی عنبیه برخلاف ملانوم مشیمیه
ملانوم عنبیه موقت مانند لکه های تیره روی چشم
علت تومور چشمی
تومورهای چشمی می توانند دلایل مختلفی داشته باشند. علل تومورهای چشمی که سرطانی نیستند با موارد سرطانی متفاوت است. این موضوع بسته به شرایط هر بیمار متفاوت است. علت آن را تنها پزشک می تواند با قاطعیت بیان کند.
انواع تومور چشم
تومورهای غیر سرطانی چشم
اگر تومور چشم برای شما تشخیص داده شود، مطمئناً سرطان اولین نگرانی شما خواهد بود. بد نیست بدانید که همه تومورهای چشم سرطانی نیستند. اکثر اوقات این تومورها خوش خیم هستند و به راحتی درمان می شوند. تومورهای خوش خیم می توانند روی پلک یا داخل دیواره چشم رشد کنند.
تومورهای خوش خیم چشم ناشی از رشد غیر طبیعی رگ های خونی در داخل یا اطراف چشم هستند که به آن همانژیوم گفته می شود. همانژیوم شایع ترین نوع تومور غیرسرطانی چشم است که می تواند باعث قرمزی چشم یا تغییرات بینایی شود.
تومورهای سرطانی چشم
سرطان آدنکس
معمولاً تومور بدخیم چشم سرطانی است می توانند روی بینایی چشم شما تأثیر بگذارد. سرطان معمولاً حدقه چشم و بافت های اطراف کره چشم را تحت تاثیر قرار می دهد. ماهیچه هایی که کره چشم را حرکت می دهند و اعصاب متصل به کره چشم را نگه می دارند. به سرطان هایی که این ساختارها را تحت تأثیر قرار می دهند، سرطان های آدنکس می گویند.
سرطان ملانوما
ملانوما های بدخیم معمولا از خال های ساده تشکیل می شوند. به همین دلیل بررسی خال ها را از نظر تغییرات بسیار مهم است. اگر خالی در داخل یا نزدیک چشم خود دارید، آن را به طور مرتب معاینه کنید.
تشخیص تومور چشم
تشخیص زودهنگام تومور چشم به این معنی است که گزینه های درمانی بیشتری خواهید داشت. گفته می شود همه سرطان های چشمی را نمی توان خیلی زود تشخیص داد. برخی از انواع سرطان های چشم علائم قابل توجهی ایجاد می کنند اما برخی دیگر این گونه نیستند. بنابراین بهتر است به صورت سالانه معاینات و چکاپ های چشمی داشته باشید تا از بروز هر گونه مشکل برای چشمان و بینایی خود پیشگیری کنید.
پزشک برای تشخیص این مشکل از معاینات فیزیکی و تصویربرداری ها استفاده می کند. تصویربرداری ها متعددی وجود دارند که می توانند انواع مشکلات چشمی را به وضوح تشخیص دهند. پس از تشخیص پزشک می تواند بهترین تصمیم را برای درمان بگیرد.
شایع ترین نوع تومور چشم
متاستاتیک
شایع ترین نوع تومور چشم متاستاتیک است که یک تومور ثانویه چشم به حساب می آید. جالب است بدانید این نوع تومور بواسطه دیگر سرطان ها بوجود می آید و از یک قسمت بدن به قسمت دیگر گسترش می یابد. به عنوان مثال سرطان ممکن است در ریه، سینه، روده یا پروستات شروع شده و سپس به چشم شما رسیده باشد.
ملانوم
پس از متاستاتیک ملانوم چشمی شایع ترین تومور اولیه در بزرگسالان است که در چشم ایجاد می شود. با این حال هنوز این نوع تومور نادر است. بیشتر ملانوم های چشم در مشیمیه تشکیل می شوند، این قسمت از چشم بین شبکیه و صلبیه قرار دارد.
انواع دیگری که شیوع کمتری دارند و در دسته تومورهای اولیه قرار می گیرند، لنفوم داخل چشمی، رتینوبلاستوما و همانژیوم هستند. ملانوم ملتحمه، کارسینوم پلک و تومورهای غدد اشکی نادرترین سرطان های چشمی هستند.
چه زمانی برای تومور چشم به متخصص مراجعه کنیم؟
به محض احساس تغییر در بینایی، درد حدقه چشم و یا مشاهده هر گونه برآمدگی چشمی، به متخصص چشم مراجعه کنید. گاهی شما برآمدگی را نمی توانید به چشم ببینید. اکثر توموها با استفاده از تصویربرداری ها دیده می شوند. پزشک بر اساس تصویربرداری ها می تواند موقعیت و اندازه تومور را بررسی کند. سپس در مورد روش درمان تصمیم گیری می کند. شما برای درمان سرطان چشم و یا هرگونه مشکل چشمی می توانید به مطب دکتر فرزاد پاکدل مراجعه کنید.
سوالات متداول
خیر. در صورتی که درمان صورت گیرد، کشنده نیست.
در صورتی که تومور یا سرطان چشم درمان شود، طول عمر بیمار تغییری نمی کند. مگر اینکه تومور نشات گرفته از نوع دیگر از سرطان ها باشد و توانسته باشد حجم عظیمی از سلامتی بیمار را تهدید کند. معمولاً بیمارانی که از تومورهای بدخیم رنج می برند نهایتاً تا 10 سال زنده می مانند.
کلام پایانی
در این مطلب هر آنچه می توانست به شما در شناخت انواع بیماری تومور چشم کمک کند را بیان کردیم. علائم و علت بوجود آمدن را شرح دادیم و به انواع تومورهای سرطانی خوش خیم و بدخیم اشاره ای داشتیم. در صورت داشتن هر گونه علائم اولیه بهتر است در اولین فرصت به متخصص چشم و یا چشم پزشک مراجعه کنید.